Meiden B Hazewind in het nieuw gestoken door 4-tal Gieter sponsoren Vorige pagina
Toegevoegd op:   20-11-2018

Uit de Week In Week Uit, week 47 2018 (Tekst: Gerry Grave)

Het ledenaantal bij Handbalvereniging Hazewind uit Gieten is de afgelopen periode behoorlijk gedaald. Dat geldt vooral voor de jeugdleden. De club en enkele sponsoren willen dat daaraan een einde komt en willen ervoor zorgen dat er meer mensen – en dan het liefst jeugdigen – lid worden. In de vorm van het schenken van trainings- en wedstrijdkleding en sporttassen aan het team Meiden B is er alvast een begin gemaakt van wat moet groeien naar weer een bloeiende vereniging.

Een van de sponsoren is Hans Hoekstra van het bedrijf HOB Plaagdierexpert. Hij acht het belang van het aantrekken van meer jeugdleden zeer groot. “Het Meiden B-team was vorig jaar het enige jeugdteam dat we hadden. Voor mij en enkele ouders was het tijd om hen een boost te geven. Ze speelden in oude shirts van allemaal verschillende sponsoren. Met trainers en sponsoren zijn we bij elkaar gaan zitten en hebben we besloten om met vier sponsoren dit team in het nieuw te zetten met iets extra zoals sokken en een tas. Er is sinds enkele tijd ook weer aanwas van jongere handballers. Wij zijn allemaal sponsoren die er in het verleden ook al bij waren. Het zou top zijn om meer jeugdige leden te krijgen, maar ook weer een recreantenteam voor heren op poten te kunnen zetten. Hazewind is van oudsher een vereniging die hoog meespeelde net als Unitas uit Rolde. Dat moet weer terugkomen.”

De andere sponsoren zijn: Autobedrijf Rob Boerema, Kinds Verhuur en Sportcafé de Goorns, allen uit Gieten. Ze zagen afgelopen zondagochtend hoe Meiden B van Handbalvereniging Hazewind van Actief uit Klazienaveen won. Na een ruststand van 11-7 wonnen de meiden uit Gieten met 17-15. De doelpunten: Eline Wolterman 7x, Femke van Groeningen 4x, Anouk Greving 2x, Hedwig Kinds 1x, Shannon Posthouwer 1x, Daphne van Groeningen 1x en Ilse Hilbrands 1x.

Meiden B-team van Handbalvereniging Hazewind.
Bovenste rij v.l.n.r.:
Marcel Smit (trainer), Henk-Jan Hadderingh (sponsor), Rob Boerema (sponsor), Erik Kinds (sponsor), Hans Hoekstra (sponsor) en Harold Wolterman (trainer).
Middelste rij v.l.n.r.: Nienke Boerema, Eline Wolterman, Ilse Hilbrands, Hedwig Kinds, Femke van Groeningen, Chayenne Lina, Sabrina Dijkstra, Joanne Posthouwer en Daphne van Groeningen.
Onderste rij v.l.n.r.: Anouk Greving, Anna Hoekstra, Madelief ten Brinke en Shannon Posthouwer.