Trainingen

Jeugd teams (vanaf E jeugd) trainen 2 maal. Indien spelers van wege schooltijden niet met hun eigen team kunnen meetrainen kan in overleg met de train(st)er worden besloten om dit bij een ander team te doen.

Trainingstijden seizoen 2017-2018
(De eerste training in de sporthal na de zomervakantie begint als de basissschool leerlingen weer naar school gaan)

Dag Team Tijd Train(st)er
Dinsdag C Jeugd 18:30 - 19:30 Harold Wolterman en Marcel Smit

Donderdag Beginnende F Jeugd 16:00 - 17:00 Wilma Pama
  C Jeugd 18:30 - 19:30 Harold Wolterman en Marcel Smit
  Keepers C 19:30 - 20:00 Wilma Pama
  Dames recreatief 20:00 - 21:00
  Heren recreatief 21:00 - 22:00

Jeugdtraining

Hoe wordt er getraind.
Voor de ouders/verzorgers van de jeugdleden is het belangrijk te weten wat de werkwijze is die gevolgd gaat worden.
Er is een jaarplanning gemaakt. Deze planning wordt verdeeld in een aantal blokken.
Deze blokken zullen per 4 week getraind gaan worden.

De blokken worden zodanig getraind, dat de oefenstof is bedoeld voor de leeftijdscategorie waarin het kind zijn/haar wedstrijden speelt.

In de oefenstof is een zodanige opbouw aangebracht dat in de jongste groepen zoveel mogelijk basisvaardigheden worden getraind, die worden uitgebouwd in de oudere groepen.

Wanneer een speler/ster instroomt in een bepaalde groep, zal hij/zij dus een kleine achterstand hebben bij de rest. Doordat er bij iedere groep voldoende trainers/sters aanwezig zullen zijn kan hij/zij individuele aandacht krijgen, om de evt. achterstand snel in te lopen.

Wat wordt er getraind.
Alle basisvaardigheden die nodig zijn voor het handbalspel zullen worden getraind. Er valt o.a. te denken aan balbehandeling, loopwegen met/zonder bal, instarten met/zonder bal, wijze van verdedigen.
Ook wordt er veel aandacht besteed aan coördinatie, fysieke gesteldheid, mentale gesteldheid, teambealding.

Wanneer er ouders/verzorgers zijn die een keer op de training willen komen kijken zijn ze natuurlijk van harte welkom.
De trainers/sters staan open voor vragen en/of suggesties.

We streven naar een open structuur en een goede communicatie.

Openingstijden sporthal

De sporthal is officieel geopend 15 minuten voor aanvang van de trainingen en 30 minuten voor aanvang van de wedstrijden.
Na een training of wedstrijd is er officieel 20 minuten de tijd om te douchen en te kleden.

Kleding / hygiëne

• Na elke training en wedstrijd is het douchen verplicht.
  • Speelt Uw zoon of dochter bij de Mini's of D-jeugd dan is het toegestaan om in de kleedkamer te helpen
  • Kleding voor de training is naar eigen keuze.
  • Een paar goede zaalsportschoenen is iets wat we toch willen aanraden. De zolen moeten een goed profiel hebben waardoor de kinderen ook goed kunnen 'remmen' en afzetten. Daarnaast mogen de schoenen geen zwarte zool hebben. Kinderen zijn vaak enthousiast bij een bepaalde oefening en goede schoenen voorkomen onnodige schaafwonden en valpartijen en in extreme gevallen zwaardere blessures.